07136476172 - 09172030360 [email protected]

این هفته دوشنبه (20 آوریل 2020)، در یک نشست خبری، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی (WHO) اظهار داشت: تنها حدود 2 تا 3 درصد از جمعیت جهانی آنتی بادی هایی دارند که نشان می دهد به سندرم تنفسی حاد مبتلا شده اند. 

 

عدم مصونیت:

 

طبق گفته مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، Tedros Adhanom Gbrebreesesus، در مورد ویروس همه گیر جهانی COVID-19، بدترین حالت دور از ذهن نیست، زیرا ایمنی در برابر عفونت به شکل آنتی بادی فقط در حدود 2 تا 3 درصد از جمعیت وجود دارد.

 

این به چه معنیست؟

 

تئوری های اولیه ای برای ایمنی جمعی وجود دارد. اگر جمعیت زیادی آلوده شده باشند (بیش از 80 درصد)، گمانه زنی می شود که کل جمعیت یا جامعه به دلیل ایجاد آنتی بادی های موجود در بدن افرادی که قبلاً آلوده شده اند،  ایمنی ایجاد شده است. در ابتدا همین مسئله برای COVID-19 حدس زده شد، و تصور می شد که افراد با میزان بالای آنتی بادی در برابر عفونت می توانند “ایمن” باشند. پلاسمای حاوی آنتی بادی آنها همچنین می تواند به افراد مبتلا به عفونت نیز کمک کند.

عدم ایمنی طولانی مدت

طبق WHO، چون فقط تعداد کمی از افراد از آنتی بادی برخوردار هستند، ممکن است برای تأمین سیستم ایمنی جمعی برای کل جمعیت کافی نباشد. از آنجا که این امکان پذیر نیست، مقامات سازمان بهداشت جهانی می گویند، بازگشت به زندگی عادی ممکن است به تأخیر بیفتد. آنها همچنین تأکید می کنند که هیچ گونه محافظت طولانی مدت توسط عفونت به صورت آنتی بادی ارائه نمی شود. این می تواند به معنای آن باشد که شخصی که از عفونت بهبود یافته است، خطر ابتلا مجدد به عفونت را دارد.

چند روز پیش تر، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که اگر واکسن ایجاد نشود، در حال حاضر از اقدامات دوری اجتماعی راه گریزی نیست. آنها همچنین گفتند که واکسن در حدود یک سال تا 18 ماه می تواند به واقعیت تبدیل شود.

یکی از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اظهار داشت که در حال حاضر هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که نشان دهد این نوع از ایمنی جمعی می تواند یک واقعیت باشد و افرادی که بهبود یافته اند می توانند از این بیماری مصون باشند.

مدیرکل روز سازمان بهداشت جهانی دوشنبه اذعان داشت: 2 تا 3 درصد از جمعیت جهان مصون از این بیماری است. وی گفت که اینها براساس مطالعات انجام شده توسط آژانسهای مختلف و مورد حمایت WHO است.

 

 

به گفته ماریا ون کرکوو، رهبر فنی سازمان بهداشت جهانی در مورد COVID-19 بیان کرد که این ارقام بسیار کمتر از آنچه انتظار می رفت بود. وی افزود: برخی از کشورها از جمله ایالات متحده، انگلستان، آلمان و ایتالیا به دنبال توسعه راه های ایمنی هستند. وی گفت که ممکن است این سریعا  امکان پذیر نباشد.

“در حال حاضر، ما هیچ مدرکی مبنی بر استفاده از یک آزمایش سرولوژیکی نشان نمی دهد که فرد مصونیت دارد یا از عفونت مجدد ایمن می ماند.” وی توضیح داد که آزمایش های سرولوژیک آزمایش خونی هستند که به دنبال آنتی بادی در برابر عفونت خاص هستند. وی افزود: “این آزمایش های آنتی بادی قادر به اندازه گیری میزان شیوع سرمی آن – سطح آنتی بادی ها هستند، اما این مبنی بر این نیست که اشخاص با وجود آنتی بادی ایمن هستند.”

دکتر مایکل رایان، همکار ون کرکوو نیز توضیح می دهد: “موارد اخلاقی جدی در مورد استفاده از چنین رویکردی وجود دارد، و ما باید با دقت بسیار به آن بپردازیم، همچنین باید به طول محافظتی که آنتی بادی می تواند داشته باشد، نگاه کنیم. شما ممکن است کسی را ببینید که آلوده بوده و بهبود یافته اما اگر دوباره در معرض این بیماری باشد مستعد ابتلا به این بیماری باشد. “

دکتر تدرو ادانانوم قبرسیوس در نشست مطبوعاتی ژنو اذعان داشت: “رفع محدودیت ها پایان بیماری همه گیر در هیچ کشوری نیست. به اصطلاح رفع محدودیت های اجتماعی می تواند به افزایش این بیماری همه گیر در یک کشور کمک کند. ” دکتر تدروس گفت: “داده های اولیه حاکی از آن است که درصد نسبتاً کمی از جمعیت ممکن است آلوده شده باشند.” “بیش از 2 تا 3 درصد.”

Tedros توضیح داد که در حالی که او در حال حاضر سود آزمایش تست های آنتی بادی را نفی نمی کند، این آزمایش ها باید به همراه سایر آزمایش ها انجام شوند تا عفونت بیشتر بررسی شود. وی گفت که سازمان بهداشت جهانی از آزمایش آنتی بادی پشتیبانی می کند که می تواند به محققان کمک کند “میزان عفونت در جمعیت را درک کنند.”

برای اطلاعات بیشتر به  موسسه سلامت مغز دانا و  Senses Cultural Academy of Health مراجعه کنید.

منابع:

ifting lockdowns does not signal the end of COVID-19: WHO chief – https://news.un.org/en/story/2020/04/1062172

Coronavirus disease (COVID-19) Pandemic – https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Tedros Adhanom Ghebreyesus on Twitter – https://twitter.com/DrTedros?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Mike Ryan on Twitter – https://twitter.com/drmikeryan?lang=en

به این مقاله امتیاز دهید