هاله مجموعه ای از علائمی است که می تواند قبل یا در طول دوره میگرن رخ دهد. این موضوع می تواند مشکلاتی در بینایی، احساس یا گفتار ایجاد کند و معمولاً حدود 20 تا 60 دقیقه طول می کشد.
بنیاد آمریکایی میگرن تخمین می زند که حدود 25 تا 30 درصد افراد مبتلا به میگرن هاله را تجربه می کنند. این نشانه می تواند یک علامت هشدار دهنده باشد که حمله میگرنی در راه است، یا ممکن است در طول یک حمله اتفاق بیفتد. در هر دوره میگرنی این پدیده و نشانه اتفاق نمی افتد .
اطلاعات بیشتر در مورد هاله های میگرنی می تواند به شما کمک کند تا در اسرع وقت آن را شناسایی کنید، هر دارویی لازم است مصرف کنید و برای حمله میگرنی آماده شوید.
هاله های بینایی در میگرن هاله ای با علائم بصری است. این نشانه رایج ترین نوع است و در 90 تا 99 درصد از هاله های میگرنی رخ می دهد. این هالهها علاوه بر رایجترین نوع، متنوعترین آنها نیز هستند و علائم مختلف و پیچیدهای گزارش شدهاند.
ویژگی های مشترک هاله بصری عبارتند از :
- فلاش های نور روشن
- دید “مه آلود”.
- دیدن خطوط زیگزاگ مانند
- نقاط کور
- نقاط روشن کوچک
- فرد احساس می کند که تصویر را در امواج گرما یا آب می بیند
هاله های حسی شامل اختلالات حسی است. این نوع هاله تقریباً در 36 درصد هاله های میگرنی وجود دارد. این اختلالات حسی می تواند با یا بدون هاله بینایی رخ دهد.
علائم اصلی هاله حسی عبارتند از:
- احساس بی حسی یا گزگز
- احساس “سوزن و سوزن”
سوزن سوزن شدن می تواند در یک بازو اتفاق بیفتد و سپس تا یک طرف صورت، لب ها یا زبان حرکت کند.
هاله دیسفازیک هاله ای است که شامل اختلالات گفتار و زبان است. این اتفاق در حدود 10 درصد هاله های میگرنی است.
علائم می تواند شامل موارد زیر باشد :
- لکنت زبان
- زمزمه کردن
- ناتوانی در ایجاد کلمات مناسب
همراه با هاله های بینایی در میگرن، بسیاری از علائم دیگر نیز وجود دارد که می تواند با حملات میگرنی همراه باشد. این می تواند بسته به مرحله میگرن، و همچنین درهر فرد و برای هر حمله متفاوت باشد.
پرودروم
مرحله پیشدروم، مرحله پیشآگاهی نیز نامیده میشود. می تواند چند ساعت یا حتی چند روز طول بکشد. اکثر افرادی که با میگرن زندگی می کنند دچار پرودروم می شوند، اما شاید در هر حمله میگرنی خیر. در طول پرودروم، مصرف هر گونه دارو، اجتناب از محرک های شناخته شده، و امتحان تکنیک های آرام سازی ممکن است به جلوگیری از سردرد کمک کند.
هر فرد متفاوت است، اما علائم شایع پرودروم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- خستگی
- تغییرات خلق و خوی
- تشنگی
- هوس های غذایی
- تحریک پذیری
- خمیازه
- گردن درد
- یبوست
هاله
علائم هاله معمولاً در طول حداقل 5 دقیقه ایجاد می شود و می تواند تا 1 ساعت طول بکشد، اگرچه تقریباً در 20 درصد از افراد، هاله می تواند حتی بیشتر طول بکشد. برخی افراد اورا را نه قبل از مرحله سردرد، بلکه پس از شروع سردرد تجربه می کنند.
علائم هاله می تواند شامل موارد زیر باشد :
- دیدن نقاط روشن یا جرقه های نور
- از دست دادن بینایی یا لکه های تیره
- سوزن سوزن شدن در بازو یا پا
- مشکل در صحبت کردن
- زنگ زدن در گوش
- هاله های بویایی: افزایش حس بویایی و درک بوهای خیالی
سردرد
مرحله سردرد همان مرحله ای است که اکثر مردم هنگام میگرن ب آن را تجربه می کنند. این مرحله با درد در یک یا هر دو طرف سر مشخص می شود. و می تواند از چند ساعت تا 3 روز دوام بیاورد. سردرد می تواند از فردی به فرد دیگر و برای هر حمله فردی متفاوت باشد.
علاوه بر سر درد، علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- حساسیت بالا به نور، صداها یا بوها
- حالت تهوع یا استفراغ
- درد شکم یا سوزش سر دل
- از دست دادن اشتها
- تاری دید
- سبکی سر
- غش کردن
- بدتر شدن درد با فعالیت بدنی
پست دروم
فاز پس از دروم را « خماری میگرن» نیز می نامند. بعد از مرحله سردرد ایجاد میشود، اما همه مبتلایان به میگرن پس دروم ندارند. تقریباً 80 درصد افراد مبتلا به میگرن آن را تجربه می کنند. ممکن است با هر حمله میگرنی رخ ندهد.
علائم پست دروم می تواند شامل موارد زیر باشد :
- خستگی
- بدن درد
- مشکل در تمرکز
- حساسیت به نور
- سرگیجه
اگر حملات سردرد یا میگرن شما در زندگی روزمره یا عملکرد شما اختلال ایجاد می کند، به پزشک مراجعه کنید. اگر میگرن همراه با اورا دارید، درمان با ترکیبی از داروهای پیشگیرانه ضروری است.
پزشک می تواند معاینه ای انجام دهد و تشخیص دهد که علت میگرن است یا چیز دیگری. تشخیص دقیق می تواند به شما در دریافت درمان مناسب کمک کند.
در صورت علائم زیر توجه پزشکی ضروری است:
- شروع ناگهانی دارند
- بیش از یک ساعت طول بکشد
همه افراد مبتلا به میگرن، میگرن همراه با اورا ندارند. حتی برای کسانی که میگرن همراه با اورا دارند، می تواند تنوع زیادی داشته باشد. ممکن است با هر حمله میگرنی اورا نداشته باشید و علائم می تواند متفاوت باشد. هاله ها می توانند بینایی، حسی یا دیسفازیک باشند.
دانستن علائم هر یک می تواند به شما کمک کند تا آنها را برای پزشک توضیح دهید و درمان مناسب را دریافت کنید.
خدمات انستیتو سلامت مغز دانا:
همکاران زبده و متخصص ما در زمینه های روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب آماده ارائه خدمات مرتبط با شناسایی و درمان تمام اختلالات خلقی با استفاده از دارو درمانی و روش های نوین درمانی از قبیل تحریک الکتریکی فرا جمجمه ای می باشند.
اگر بدنبال بهترین مرکز با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، کاردمان ها، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوین درمانی هستید همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! از این طریق با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.