07136476172 - 09172030360 [email protected]

زندگی بعد از دانشگاه می تواند سخت باشد.  اگر از زمان فارغ التحصیلی کمی احساس افسردگی کرده اید – یا بیشتر از کمی پایین آمده اید، قطعا تنها نیستید.

بسیاری از مردم دوره گذار پس از فارغ التحصیلی را دشوار می دانند.  برخی حتی پس از فارغ التحصیلی دچار افسردگی می شوند، به این معنی که آنقدر احساس ضعف، خستگی یا بی انگیزگی می کنند که در زندگی روزمره به سختی کار می کنند.

افسردگی در بین جوانان 18 تا 25 ساله در دهه گذشته به طور پیوسته افزایش یافته است.  در حال حاضر میزان افسردگی در جوانان دو برابر جمعیت عمومی (افراد بالای 18 سال) است.

جدول زیر آمارهای گزارش شده در نظرسنجی ملی 2020 اداره خدمات سوء مصرف مواد و خدمات بهداشت روانی (SAMHSA) در مورد مصرف مواد مخدر و سلامت را نشان می دهد.

بزرگسالان جوان (18 تا 25 سال) که حداقل یک دوره افسردگی اساسی داشتندبزرگسالان (بیش از 18 سال) که حداقل یک دوره افسردگی اساسی داشتند
20108/3٪/8٪
202017%8/4٪

همه جوانان پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه افسردگی را تجربه نمی کنند.  گفته می شود، گذار از مدرسه به عنوان یک محرک مشترک عمل می کند. هنگامی که آن کلاه را به هوا پرتاب می کنید، رگباری از چالش های اجتماعی، مالی، عاطفی و حتی وجودی ممکن است به یکباره سر راه شما قرار بگیرد.

چرا بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی احساس افسردگی می کنند؟ آیا این تغییرات خلقی همیشه نشان دهنده افسردگی است یا ممکن است به چیز دیگری مربوط شود؟ چه کاری می توانید انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشید؟

پاسخ این سوالات را در زیر بیابید، به علاوه جزئیات بیشتری در مورد افسردگی پس از فارغ التحصیلی دریافت کنید.

نشانه ها چیست؟

نمی‌دانید چگونه می‌توان تشخیص دهید این علائم  پس از فارغ‌التحصیلی افسردگی است یا فقط احساسات زودگذر؟ زمان عامل بزرگی برای تشخیص استاست.

افسردگی معمولاً تقریباً هر روز، در بیشتر موقعیت‌ها، حداقل به مدت 2 هفته باعث می‌شود که احساس غمگینی، کم‌توانی یا ناامیدی داشته باشید.

شدت علائم شما می تواند سرنخ بزرگ دیگری ارائه دهد.  احساس خستگی یا استرس در دوره های انتقالی کاملا طبیعی است.  اما اگر بیشتر روز خود را در رختخواب می گذرانید یا آنقدر پریشان هستید که نمی توانید تمرکز کنید، ممکن است اتفاق جدی تری در حال وقوع باشد.

مشکل در تنظیم؟

اگر با مشکلات سازگاری یا اختلال سازگاری با افسردگی سر و کار دارید، ممکن است فقط در زمینه های خاص احساس ضعف کنید.  به عنوان مثال، کار کردن در شغلی که نمی توانید آن را تحمل کنید. یا زمانی که در صحنه دوستیابی قابل توجه هستید.

این علائم احتمالاً زمانی بهبود می یابند که شما شروع به سازگاری با عامل استرس زای جدید کنید.

از سوی دیگر، زمانی که احساس افسردگی مرتبط با سازگاری بیش از 6 ماه ادامه داشته باشد، ممکن است افسردگی اساسی داشته باشید، نه اختلال سازگاری.

چند راه که افسردگی پس از فارغ التحصیلی ممکن است در زندگی شما ظاهر شود:

  • احساس گناه، شرم، یا نفرت از خود.  ممکن است پشیمان شوید که وقت خود را در دانشگاه گذرانده اید، آرزو می کنید که ای کاش سخت تر درس می خواندید یا زمان بیشتری را با دوستان می گذراندید.  شاید از خودتان به خاطر انتخاب رشته «اشتباه» انتقاد کنید.
  • بدبینی و عصبانیت.  وقتی مدرک شما را به جایی که انتظار داشتید نمی رساند، ممکن است احساس کنید فریب خورده اید. عصبانیت شما از موقعیت ممکن است به بخش های دیگر زندگی شما سرایت کند.
  • ناامیدی.  پیمایش در رسانه‌های اجتماعی ممکن است این تصور را به شما بدهد که همکلاسی‌هایتان به طرز شگفت‌انگیزی کار می‌کنند.  احساس می کنید که کنترل قایق را به سوی آینده ای بهتر از دست داده اید. ممکن است عاجزانه آرزو کنید که می توانستید برای یک بار دیگر به گذشته برگردید.
  • کمبود انگیزه.  زمانی که تمام جاده های روبروی شما مملو از چاله ها و پیچ های تند به نظر می رسند، حرکت به جلو می تواند سخت باشد.  ممکن است در هل دادن خود برای ارسال رزومه یا یافتن شغل جدید مشکل داشته باشید.
  • تغییر در اشتها.  افسردگی می‌تواند شما را دائماً گرسنه کند.  یا می‌تواند برنامه‌ریزی و آماده‌سازی هر وعده غذایی را شبیه به یک کار طاقت فرسا کند.  تغییر در الگوهای غذایی شما ممکن است منجر به کاهش یا افزایش وزن ناخواسته شود.
  • مشکلات خواب. افسردگی می تواند چرخه خواب شما را از بین ببرد. ممکن است خسته شده باشید، تا بعد از ظهر بخوابید، یا اصلاً برای خوابیدن دچار مشکل شوید.
  • مه مغزی. ممکن است چیزهای ساده ای را فراموش کنید. مانند اینکه کلیدهایتان را کجا گذاشته اید یا در تمرکز روی کارتان مشکل داشته باشید.  حتی تصمیمات ساده، مانند آنچه بخوریم، ممکن است بسیار سخت باشد.

افسردگی فارغ التحصیلی از کجا آمده است؟

فارغ التحصیلی از دانشگاه معمولاً مستقیماً باعث افسردگی نمی شود.  اما اگر خطر ابتلا به افسردگی در شما بیشتر است، استرسی که در این دوره با آن مواجه می شوید یا هر چالش بزرگ زندگی می تواند منجر به افسردگی شود.

عوامل استرس زا مربوط به فارغ التحصیلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بدست آوردن شغل

بسیاری از افرادی که تازه از دانشگاه خارج شده‌اند، برای یافتن شغلی در رشته خود  مشکل دارند.

طبق آمار اداره آمار کار، از مارس 2022، نرخ بیکاری بزرگسالان 20 تا 24 ساله 7. 5 درصد است که تقریباً دو برابر میانگین ملی است.

بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی در بلاتکلیفی گیر کرده اند. آنها تجربه واجد شرایط بودن برای بسیاری از مشاغل پردرآمد را ندارند. اما باید برای مشاغل کم درآمد با نوجوانانی رقابت کنند که شرکت ها به طور قانونی می توانند حداقل دستمزد را برای 90 روز اول پرداخت کنند.

به عنوان یک عارضه اضافه، برخی از اعضای خانواده یا حلقه اجتماعی شما ممکن است این واقعیت اقتصادی فعلی را درک یا تصدیق نکنند.  آنها ممکن است تصور کنند که شما صرفاً کار نکردن را انتخاب می کنید.  در حالی که در واقع شما به طور منظم برای مشاغل درخواست می دهید، فقط یک جریان ثابت از امتناع دریافت می کنید.

کم کاری

تا دسامبر 2021، 41 درصد از فارغ‌التحصیلان اخیر دانشگاه، بیکاری را گزارش کرده‌اند. به این معنی که شغلی دارند که به مدرک لیسانس نیاز ندارد.  البته خرده فروشی یا کار غیر رسمی  ایرادی ندارد.  اما صرف 4 سال یا بیشتر، صرف نظر از هزاران دلار، برای مطالعه یک موضوع خاص و سپس ناتوانی در یافتن شغل در رشته خود، می تواند بسیار آزاردهنده باشد.

برخلاف تصور رایج، مدرک در علوم، فناوری، مهندسی یا ریاضیات (STEM) تضمینی در برابر بیکاری نیست.  در سال 2019، از هر 15 فارغ التحصیل اخیر STEM، یک نفر به طور غیرارادی خارج از رشته تحصیلی خود کار می کرد.

وام دانشجویی و بدهی های پس از فارغ التحصیلی

بر اساس داده ها، 65 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی با بدهی وام دانشجویی دانشگاه را ترک می کنند.

حداقل می‌توان گفت که داشتن این مقدار پولبرای باز پرداخت می‌تواند دیدگاه شما را ضعیف کند.  ممکن است احساس کنید هر چقدر هم که کار کنید، بیشتر عقب خواهید افتاد.

بدهی های سنگین وام دانشجویی نیز می تواند منجر به افکار خودکشی شود.  در یک نظرسنجی در سال 2021 از 2300 وام گیرنده با بدهی بالا، از هر 14 یک نفر گزارش داد که به خودکشی فکر می کند. بین وام گیرندگانی که بیکار بودند یا کمتر از 50000 دلار درآمد داشتند، از هر هشت نفر یک نفر گزارش داد که قصد خودکشی دارد.

در قسمت دوم این مقاله درخصوص سایر عوامل ایجاد کننده افسردگی صحبت خواهیم کرد.

 

واحد علوم اعصاب رفتاری (اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات خلقی-رفتاری)

اختلالات عاطفی: افسردگی و اختلال دوقطبی(افسرگی-شیدایی)

افسردگی پس از فارغ التحصیلی: چرا و چگونه؟ (قسمت دوم)

به این مقاله امتیاز دهید