استرس زیاد و معده درد! با هم بشنویم:
از شدت استرس معده درد دارم چیکار کنم؟!
در مواجهه با یک تهدید بالقوه، مغز شما اغلب با فعال کردن یک واکنش “جنگ، گریز، یا انجماد” واکنش نشان می دهد تا شما را ایمن نگه دارد. با ترشح هورمونها، بدن شما را آماده میکند تا هر کاری را که لازم است انجام دهید. همانطور که از نامش پیداست، شامل جنگیدن، فرار کردن یا انجماد- برای زنده نگه داشتن شما. افراد زیادی در مراجعه به کلینیک به ما می گویند از شدت استرس معده درد دارم چیکار کنم؟!
در حالی که این واکنش ها در مواقع خطر مفید است. بدن شما گاهی اوقات بیش از حد از آن استفاده می کند. و همین می تواند باعث استرس شود و بدن و ذهن را به مخاطره بیاندازد.
افراد مختلف استرس را به روش های کاملا متفاوت نشان می دهند. به عنوان مثال، یک نفر ممکن است شب ها بیدار دراز بکشد. بدون فکر در رسانه های اجتماعی پیمایش کند و نتواند به چشمانش استراحت دهد.
از طرف دیگر، شریک زندگی آنها ممکن است در طول شب راحت بخوابد، اما دائماً کلیدهای خود را فراموش می کند. در بررسی سررسیدهای مهم به شدت عصبانی می شود. در اینجا چیزی است که شما باید در مورد اثرات واکنش “جنگ، گریز، یا انجماد” بدن خود و چگونگی کاهش استرس را بدانید.
چگونه استرس خود را نشان دهیم؟
ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی برای توضیح طیف گسترده ای از نحوه نمود بیرونی استرس در افراد، به موارد مختلفی اشاره می کنند. اینها شامل تغییرات در سلامت، انرژی، رفتار و خلق و خوی است. آنها به احساسات گزارش شده شما متکی هستند و حتی می توانند به علائمی توجه کنند که ممکن است هرگز علت استرس را ندیده باشید.
زمان بروز علائم شما همچنین می تواند به تعیین موقعیت ها یا محرک هایی که باعث استرس شما می شوند کمک کند. یا شاید اضطراب و ناامیدی شما نتایج یک وضعیت مزمن پریشانی عاطفی باشد. به عنوان مثال، اگر فشار خون شما پس از یک گفتگوی خشن با رئیستان افزایش یابد اما به سرعت به حالت عادی بازگردد، ممکن است یک واکنش استرس سالم را تجربه کنید.
اما اگر دائماً سخنان رئیس خود را در ذهن خود تکرار کنید و چند روز بعد هم تکرار می کنید، یا وسواس جدیدی نسبت به بازی های آخر شب برای کمک به مقابله با احساسات اضطراب ایجاد کنید، ممکن است با استرس مزمن دست و پنجه نرم کنید. حتی گاهی به مشکلات گوارشی دچار می شوید. از ما می پرسید که از شدت استرس معده درد دارم چیکار کنم؟! باید استرس خود را کم کنید.
استرس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟
استرس بخشی عادی از زندگی روزمره است. اما زمانی که پاسخ «جنگ، گریز یا یخ زدن» خاموش نمیشود، سلامتی شما تحت تأثیر قرار میگیرد. مشکلات اغلب در چندین حوزه کلیدی روانی، جسمی، رفتاری و بین فردی بروز می کنند.
مسائل مربوط به سلامت روان
ایجاد اضطراب و افسردگی می تواند دلیلی برای نگرانی باشد. اگر مغزتان همیشه به دنبال خطر است، ممکن است نگرانی دائمی داشته باشید. یا می توانید به دلیل ترس بی پایان احساس ناامیدی کنید. هر دوی این احساسات به دلیل بار بیش از حد افکار نگران کننده می توانند باعث مشکلات خواب، تمرکز و حافظه شوند.
اگر از مشکلات مربوط به تمرکز و توجه، خواب یا حافظه رنج می برید، خطر آلزایمر در کمین زندگی شماست.
فیزیکی
هنگامی که پاسخ بدن شما “جنگ، گریز یا انجماد” فعال می شود، مغز شما کورتیزول ترشح می کند. هورمونی که باعث هجوم آدرنالین می شود. ممکن است احساس کنید قلبتان به سرعت میتپد یا حملات شدیدی از انرژی را تجربه کنید.
اما کورتیزول بیش از حد ممکن است باعث تغییرات فیزیکی مانند افزایش وزن، فشار خون بالا و مشکلات سلامت دهان شود. همچنین ممکن است عود بیماری های مزمن موجود مانند اگزما و سندرم روده تحریک پذیر را تجربه کنید. از شدت استرس معده درد دارم چیکار کنم؟!
رفتاری
بدن شما باهوش است. قرار گرفتن تحت استرس زیاد برای شما خوب نیست. بنابراین، بدن شما ممکن است هوس چیزهایی کند که کمک می کند از احساسات منفی فرار کند و آرام شود. متأسفانه، اینها همیشه سالم ترین راه ها برای کاهش استرس نیستند.
تغییرات رفتاری رایج شامل افزایش مصرف الکل یا مواد مخدر، مصرف غذاهای پر کربوهیدرات، و پرت کردن حواس خود با ساعتها پیمایش بدون فکر در رسانههای اجتماعی است. در حالی که این فعالیتها میتوانند فوراً استرس را تسکین دهند، ممکن است هجومی از مشکلات سلامتی جدید و بلندمدت را نیز به همراه داشته باشند.
مشکلات مربوط به روابط میان فردی
آیا تا به حال متوجه شده اید که هر زمان که به یک ضرب الاجل مهم نزدیک می شوید، صبرتان کم می شود؟ خوب، گاهی اوقات برای مهربان بودن نیاز به آرامش است.
مغز شما برای ایمن نگه داشتن شما از عوامل استرس زا کار می کند، نه لزوما خوب بودن. ممکن است متوجه افزایش تحریک پذیری یا عصبانیت شوید. بسته به خلق و خوی خود، ممکن است به طور فزاینده ای به افراد وابسته شوید و به دنبال اطمینان باشید یا حتی ناخواسته دیگران را از خود دور کنید.
راه های سالم برای از بین بردن استرس
اگرچه عوامل استرس زا اثرات عاطفی و فیزیکی متعددی بر بدن شما دارند، اما راه های سالمی برای تسکین این احساسات منفی وجود دارد.
مهم است که توجه داشته باشید که مغز شما ممکن است در آرامش با شما مبارزه کند. وقتی فکر می کند که از شما در برابر خطر محافظت می کند، ممکن است بدن شما کاهش سرعت را به عنوان یک تهدید اضافی تشخیص دهد. به تردید توجه کنید. به خود یادآوری کنید که هیچ تهدیدی قریب الوقوع وجود ندارد. همچنین تعدادی از داروهای تسکین دهنده استرس را امتحان کنید.
برای خود زمان و مکان بخرید
اجازه دادن به مغزتان برای تنظیم و «پایین آمدن» از فعالیت های استرس زا به بدن شما کمک می کند تا به طور سالم تنظیم شود. اگر به سرعت بین جلسات کاری مجازی تا آماده سازی ناهار و سپس به یک تماس تلفنی استرس زا می پرید، به راحتی مضطرب می شوید.
قبل از پاسخ دادن به تلفن خود مکث کنید، پنج دقیقه به خود فرصت دهید تا بین زمان کار و خانواده کمی نفس عمیق بکشید. زنگ هشداری را تنظیم کنید که به شما یادآوری میکند در طول روز حرکات کششی انجام دهید. راههایی برای محول کردن برخی کارها پیدا کنید. هر مقدار کمی می تواند به دفع استرس کمک کند.
گزینه هایی که ذهن شما را آرام می کند آزمایش کنید
ممکن است کمی آزمون و خطا طول بکشد. اما یافتن تکنیکهایی که استرس را کاهش میدهد میتواند برای استرس مزمن مفید باشد. میتوانید ورزشهای ملایم (تمرینهای پرانرژی میتوانند ضربان قلب شما را افزایش دهند، پاسخ «جنگ، گریز، یا انجماد» بدنتان را تشدید کنند)، تمرینهای تنفس عمیق و مدیتیشنهای هدایتشده را امتحان کنید. فعالیت های بی فکر مانند رنگ آمیزی یا صنایع دستی نیز می تواند به منحرف کردن ذهن شما از افکار نگران کننده کمک کند.
همانطور که فعالیتهای مختلف را امتحان میکنید، به یاد داشته باشید که چه چیزی کار میکند و چه چیزی کار نمیکند. شما می توانید لیستی از داروهای کاهش دهنده استرس مفید را نگه دارید و در صورت لزوم به آنها دسترسی داشته باشید.
مصرف برخی نوشیدنی ها را کم کنید
مصرف کافئین، الکل، و غذاهای پر قند و جستجو در رسانه های اجتماعی ممکن است وسوسه انگیز باشد، به ویژه زمانی که استرس شما بالا است. این فعالیت ها ممکن است باعث انحراف و لذت کوتاه مدت شوند. با این حال، پیامدهای دراز مدت آن اغلب افزایش اضطراب و کیفیت پایین خواب است.
خلاصه
دریافت کمک حرفه ای در صورتی که احساس خستگی می کنید هرگز برنامه بدی نیست. فرض کنید استرس بر توانایی شما برای تمرکز و تکمیل فعالیتهای روزمره پس از استفاده از داروهای تسکین دهنده استرس اثر می گذارد. در این صورت، ممکن است درمان مجازی را امتحان کنید یا برای پشتیبانی بیشتر با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید.
لطفاً در صورت داشتن هر گونه افکار آسیب رساندن به خود، فوراً کمک بخواهید. هیچ کس نیازی به تجربه استرس به تنهایی ندارد. برای دریافت مشاوره رایگان چند تخصصی با ما در کلینیک سلامت مغز دانا تماس بگیرید.
منبع: https://www.health.com/condition/stress/test-your-stress-level
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.