07136476172 - 09172030360 [email protected]

آیا گل اعتیاد آور است؟ میزان اعتیاد و عوارض مصرف ماری جوانا با هم بشنویم:

در حالی که ماری جوانا یکی از رایج ترین مواد مخدر است، بسیاری از مردم این سوال را دارند: آیا ماری جوانا یا گل اعتیادآور است؟ پاسخ این است که بله، می تواند باشد. در حالی که همه کسانی که از ماری جوانا استفاده می کنند معتاد نمی شوند، اعتیاد به آن غیر معمول نیست و برخی عوامل ممکن است خطر اعتیاد را افزایش دهد.

با این حال، برخی از کسانی که از ماری جوانا استفاده می کنند، پس از مصرف مزمن ماری جوانا، علائم اعتیاد را بروز می دهند.

ماری جوانا همچنین چندین خطر دیگر برای سلامتی دارد که افراد باید در نظر بگیرند.

در حالی که بعضی کشورها ماری جوانا را برای مصارف دارویی یا تفریحی قانونی کرده اند، لازم است بدانید که ماری جوانا طبق قوانین ایران غیرقانونی است. این در مورد هر محصول مشتق شده از شاهدانه که حاوی بیش از 0.3٪ THC است نیز صدق می کند.

آیا ماری جوانا یا گل اعتیاد آور است؟

اختلال مصرف حشیش یا اختلال مصرف ماری جوانا، ناشی از مصرف مزمن حشیش است. در ویرایش پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) در نتیجه وابستگی یا سوء استفاده از ماری جوانا تعریف شده است.

شیوع

موسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر آمریکا (NIDA) گزارش می دهد که 30 درصد از افرادی که از ماری جوانا استفاده می کنند در مصرف آن دچار مشکلاتی می شوند که به عنوان اختلال مصرف ماری جوانا شناخته می شود.

گل اعتیاد آور است؟ علائم اعتیاد به ماری جوانا

کسی که معتاد یا وابسته به ماری جوانا می شود احتمالاً برخی از علائم رفتاری کلاسیک اعتیاد را نشان می دهد که عبارتند از:

  • آنها شروع به نیاز به مقادیر بیشتر خواهند کرد.
  • آنها زمان بیشتری را صرف فکر کردن در مورد استفاده خواهند کرد.
  • استفاده از مواد شروع به ایفای نقش اصلی در زندگی آنها خواهد کرد.
  • آنها زمان و پول بیشتری را صرف خرید ماری جوانا خواهند کرد.
  • اگر تمام شود، تحریک پذیر یا آشفته می شوند.
  • با افزایش پیامدهای منفی، استفاده از آنها ادامه خواهد یافت.
  • آنها ادعاهای نزدیکان خود مبنی بر تغییر آنها را رد خواهند کرد.

دو مورد از رایج‌ترین نشانه‌های اختلال مصرف حشیش، وابستگی فیزیکی و علائم ترک است.

وابستگی به ماری جوانا

اکثر متخصصان موافق هستند که وابستگی به یک ماده با افزایش تحمل به آن ماده همراه است، به مقادیر بیشتری نیاز دارد تا اثرات مشابهی داشته باشد و هنگامی که شخصی مصرف آن ماده را متوقف می کند منجر به علائم ترک می شود.

اکثر تحقیقات اولیه در مورد اعتیاد به ماری جوانا نشان می دهد که استفاده از ماری جوانا به ندرت باعث ایجاد تحمل و علائم ترک می شود. با این حال، ماری‌جوانایی که امروزه در دسترس است، قوی‌تر از ماری‌جوانای دهه 1960 است، و حاوی سطوح بالاتری از ماده فعال دلتا-9-تتراهیدروکانابینول (THC) است که جزء روان‌گردان گل است.

افزایش قدرت ماری جواناهای مدرن به این معنی است که خطر بیشتری برای تحمل، وابستگی، اعتیاد و علائم ترک وجود دارد.

علاوه بر این، مشخص شده است که وابستگی به ماری جوانا ممکن است بر توانایی شما برای پاسخ دادن به انتقال دهنده عصبی دوپامین تأثیر بگذارد، که به ما اجازه می دهد احساس لذت کنیم. در یک مطالعه، کسانی که وابستگی به ماری جوانا داشتند، احساسات مثبت کمتری داشتند، سطح استرس بالاتری داشتند و تحریک پذیری بیشتری داشتند.

ترک ماری جوانا

تحقیقات امروزی نشان می‌دهد که تحمل به THC ایجاد می‌شود و علائم ترک در برخی افراد رخ می‌دهد. مطالعات روی کسانی که به طور مزمن ماری جوانا مصرف می کنند و سپس آن را ترک می کنند نشان می دهد که این علائم ترک را تجربه می کنند:

  • اضطراب و بی خوابی
  • از بین رفتن اشتها
  • ترشح بیش از حد بزاق
  • کاهش نبض
  • تحریک پذیری
  • افزایش نوسانات خلقی
  • افزایش رفتار پرخاشگرانه

برخی از محققان بر این باورند از آنجایی که گل امروزی بسیار قوی‌تر است، احتمال ابتلای برخی افراد به وابستگی فیزیولوژیکی را افزایش می‌دهد.

افراد حتی اگر از نظر فیزیکی یا شیمیایی به ماری جوانا وابسته نباشند، برخی وابستگی روانی به مواد مخدر پیدا می کنند. این اغلب با وجود اینکه شخص می‌داند وابستگی دارد یا می‌خواهد آن را ترک کند، ادامه می‌یابد

چرا ماری جوانا یا گل اعتیاد آور است؟

کارشناسان هنوز در حال بررسی این موضوع هستند که چرا برخی افراد معتاد می شوند در حالی که برخی دیگر معتاد نمی شوند. دلایل مختلفی وجود دارد که یک فرد ممکن است به ماری جوانا وابسته شود. البته، این بدان معنا نیست که اگر یک یا چند مورد از این عوامل ریسک را تجربه کنید، لزوما به ماری جوانا اعتیاد پیدا خواهید کرد.

فاکتور قدرت بالاتر

ماری جوانا از اجزای زیادی به نام کانابینوئید تشکیل شده است. دو تا از این اجزا، دلتا-9-تتراهیدروکانابینول (THC) و کانابیدیول (CBD)، اثراتی دارند که معمولاً برای افرادی که از ماری جوانا استفاده می کنند شناخته شده است. THC به عنوان ماده ای شناخته می شود که باعث می شود فرد احساس “های بودن” کند، در حالی که CBD اغلب باعث ایجاد احساس آرامش می شود.

NIDA گزارش می‌دهد که قدرت بالاتر ماری‌جوانا که امروزه در دسترس است – به‌ویژه با توجه به سطح THC آن – ممکن است عاملی در افزایش تعداد افرادی باشد که دچار مشکل می‌شوند.

آیا THC اعتیاد آور است؟

THC می تواند اعتیاد آور باشد. مطالعات نشان می‌دهند که THC ماده‌ای است که به دلیل خواص روان‌گردان آن، پتانسیل اعتیاد به گل را ایجاد می‌کند.

ماری جوانایی که امروزه وجود دارد معمولاً حاوی THC بیشتری نسبت به گذشته است.

به عنوان مثال، ماری جوانا که امروزه توسط مجریان قانون مصادره شده است به طور متوسط حاوی 15٪ THC است در حالی که کمتر از 4٪ در گل ضبط شده در دهه 1990 است. محققان در حال بررسی هستند که آیا قدرت بالاتر دلیل افزایش مراجعات به بخش اورژانس افرادی است که تست ماری جوانا در آنها مثبت شده است یا خیر.

ماری جوانا مصرف شده در محصولات ساخته شده از عصاره ماری جوانا، مانند روغن های مبتنی بر حلال، حاوی بین 54٪ تا 69٪ THC است که در برخی موارد، بیش از 80٪ است.

سنی که فرد شروع به کشیدن گل می کند

کارشناسان در حال یافتن ارتباط بین سنی که مصرف حشیش را شروع می‌کنید و احتمال وابستگی به آن هستند. یک مطالعه نشان داد افرادی که از 14 تا 15 سالگی حشیش مصرف می کردند، احتمال بیشتری برای ایجاد وابستگی داشتند. از سوی دیگر، برای کسانی که بعد از 15 سالگی مصرف حشیش را شروع کردند، خطر ابتلا به وابستگی به شدت کاهش یافت.

مطالعه دیگری نشان داد کسانی که مصرف ماری جوانا را قبل از سن 18 سالگی شروع می کنند، چهار تا هفت برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال مصرف حشیش در آینده هستند.

تعداد دفعات استفاده

مشخص شده است که مصرف روزانه یا هفتگی ماری جوانا شانس وابستگی فرد به مواد مخدر را در آینده افزایش می دهد. اگر به ندرت از حشیش استفاده می‌کنید یا برای مدت طولانی بین مصرف‌ها کاملاً پرهیز می‌کنید، مشخص شده است که احتمال اینکه بعداً دچار وابستگی شوید را کاهش می‌دهد.

با این حال، نحوه برخورد یک فرد با گل نیز یک عامل مهم است. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که «مصرف انفرادی» توسط خودتان، نشانه قوی ای از شکل گیری وابستگی در آینده است.

ژنتیک

مشخص شده است که روابط ژنتیکی در برخی موارد اعتیاد به حشیش نقش دارد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که اگر والدین شما به الکل یا سایر مواد مخدر اعتیاد دارند، ممکن است احتمال سوء مصرف الکل یا سایر مواد مخدر از جمله ماری جوانا افزایش یابد.

یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که بعضی افراد دارای “استعداد ژنتیکی” اختلال مصرف حشیش هستند، به این معنی که آنها با ژن های خاصی متولد می شوند که خطر ابتلا به آنها را افزایش می دهد.

سلامت روان

برخی از مطالعات نشان داده اند که مردم اغلب برای کاهش احساس اضطراب یا افسردگی خود به مصرف حشیش می پردازند و خود درمانی به این روش اغلب منجر به وابستگی به مواد مخدر می شود. سایر ملاحظات سلامت روان در افراد مبتلا به حشیش نیز مورد توجه قرار گرفته است.

این شامل افرادی است که با اختلال پنیک، با علائم ADHD، اختلال اضطراب اجتماعی و عزت نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند. کسانی که کیفیت خواب پایین دارند نیز ممکن است از حشیش برای تسکین این علائم استفاده کنند (اگرچه در دراز مدت، مشخص شده است که کیفیت خواب را کاهش می دهد).

تحقیقات در مورد اینکه آیا مسائل مربوط به سلامت روان اغلب علت سوء مصرف حشیش است یا اینکه وابستگی به شاهدانه می تواند به نوبه خود منجر به مشکلات سلامت روان شود، متفاوت است.

اثرات اعتیاد به ماری جوانا

بسیاری از اثرات مزمن مرتبط با اختلال مصرف حشیش وجود دارد. مشخص شده است که افراد مبتلا به این عارضه اغلب دچار اختلال در عملکرد شناختی می شوند. ممکن است به این معنی باشد:

  • مشکلات حافظه
  • مشکل در تمرکز
  • کاهش مهارت حل مسئله
  • توانایی کم در کنترل احساسات
  • مشکل در تصمیم گیری

اختلال مصرف حشیش می تواند بر سایر حوزه ها نیز تأثیر بگذارد. مطالعات نشان داده است کسانی که با وابستگی به حشیش دست و پنجه نرم می کنند اغلب در زمینه های مختلف زندگی خود از جمله روابط، شغل و تحصیل نارضایتی پیدا می کنند.

درمان اعتیاد به ماری جوانا

درمان هایی در دسترس هستند که می توانند به افراد در غلبه بر اعتیاد به ماری جوانا کمک کنند. چنین درمان هایی در درجه اول بر روان درمانی تمرکز دارند، اما محققان همچنین در حال بررسی داروهایی هستند که ممکن است روزی مفید باشند.

روان درمانی

خوشبختانه، انواع مختلفی از تراپی برای اختلال مصرف حشیش وجود دارد:

درمان شناختی رفتاری (CBT):

یک درمانگر با شما همکاری خواهد کرد تا به مشکلات اساسی سلامت روان، افکار یا رفتارهایی که به اعتیاد شما کمک می کند رسیدگی کند. با هم، مکانیسم های مقابله ای سالم را برای رسیدگی به این موارد شناسایی می کنید.

مدیریت اضطراری:

گاهی اوقات از این روش در کلینیک های اعتیاد استفاده می شود. بر ترویج رفتار مثبت (پرهیز از ماری جوانا) از طریق پاداش تمرکز دارد. به عنوان مثال، یک کلینیک ممکن است اشیاء مادی را به عنوان جایزه بدهد یا حتی به کسانی که تست مواد مخدر منفی دارند، پول بدهد.

درمان تقویت انگیزه:

این روش بر نگرش ها و باورهای درونی فرد تمرکز دارد. یک درمانگر به شما کمک می کند تا عباراتی را ایجاد کنید که نشان دهد چرا می خواهید مصرف ماری جوانا را متوقف کنید، و با هم، یک برنامه اقدام برای ترک ایجاد کنید.

اصلاحات سبک زندگی

علاوه بر این، برخی تغییرات سبک زندگی ممکن است به شما در کاهش یا توقف مصرف ماری جوانا کمک کند.

محیط اجتماعی خود را تغییر دهید:

زمانی که اطرافیان شما هنوز از آن استفاده می کنند، ترک حشیش می تواند چالش برانگیزتر باشد. یک مطالعه نشان داد در افرادی که از اختلال مصرف حشیش بهبود یافته اند، معاشرت با افرادی که از حشیش به عنوان بخشی از بهبودی خود استفاده نکرده اند مفید است.

روی دلیلی که می‌خواهید ترک کنید تمرکز کنید:

اگر دلایلی را که می‌خواهید حشیش را ترک کنید به خود یادآوری کنید، ممکن است انگیزه بیشتری داشته باشید. سعی کنید فهرستی از دلایل را در اتاق خواب یا روی در یخچال خود بچسبانید تا هر روز آن را ببینید.

درگیر سرگرمی های جدید بشوید:

احتمالاً زمانی که ماری جوانا را ترک می کنید زمان بیشتری در اختیار خواهید داشت، بنابراین یافتن سرگرمی یا فعالیت جدیدی که از آن لذت می برید می تواند مفید باشد. این می تواند به منحرف کردن حواس شما از هرگونه هوس و همچنین تقویت خلق و خوی شما کمک کند، به خصوص اگر فعالیت بدنی باشد.

افراد به دلایل مختلف به حشیش دچار وابستگی می شوند، بنابراین مهم است که به مشکلات اساسی رسیدگی شود. به عنوان مثال، کسانی که از ماری جوانا برای مقابله با اضطراب، افسردگی یا اختلالات خواب استفاده می کنند، می توانند انواع درمان مناسب تری را پیدا کنند – از جمله تغییر سبک زندگی، تراپی و دارو – برای کمک به تسکین علائم.

دارو

علاوه بر این، کارشناسان در حال بررسی هستند که آیا داروهای خاصی وجود دارد که می تواند به اختلال مصرف حشیش کمک کند. نشان داده شده است که برخی از داروهای ضدافسردگی به علائم ترک کمک می کنند.

متخصص ترک گل در شیراز

وابستگی به گل می‌تواند عواقب ناگوار جسمی و روانی به دنبال داشته باشد و زندگی فرد را در ابعاد مختلف تحت تاثیر قرار دهد.

خبر خوب این است که با کمک متخصصان ترک گل در کلینیک سلامت مغز دانا، می‌توان این وابستگی را به طور کامل از بین برد و زندگی سالمی را دوباره آغاز کرد.

دکتر ساره شریعتی، متخصص روانپزشکی و رتبه یک بورد تخصصی در این زمینه، در کلینیک سلامت مغز دانا با تخصص و تجربه خود در زمینه ترک گل، به شما کمک می‌کند تا به طور کامل از این وابستگی رها شوید.

خدمات دکتر شریعتی در زمینه ترک ماری جوانا

  • تشخیص و درمان تخصصی وابستگی به گل
  • ارائه مشاوره روانشناسی به فرد و خانواده
  • تجویز داروهای مناسب
  • استفاده از فناوری های عصبی برای کاهش ولع نسبت به گل
  • ارائه برنامه‌های درمانی جامع و متناسب با نیازهای هر فرد

مزایای ترک گل در کلینیک سلامت مغز دانا در شیراز

  • درمان قطعی و رهایی کامل از وابستگی به گل
  • بهبود سلامت جسمی و روانی
  • افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس
  • ارتقای کیفیت زندگی
  • درمانهای دارویی و روانشناسی
  • استفاده از پیشرفته ترین فناوری های عصبی

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکل وابستگی به گل مواجه هستید، همین امروز نوبت خود را با دکتر ساره شریعتی، متخصص ترک گل در شیراز، تنظیم کنید و برای رهایی از این وابستگی گامی مثبت بردارید.

شماره تماس: 07136476172  09172030360

آدرس:شیراز بلوار بعثت کوچه 16 ساختمان پزشکی مریم طبقه پنجم

همچنین می توانید به راحتی و از طریق لینک زیر نوبت خود را همین الان رزرو کنید:

علاوه بر تخصص در زمینه ترک گل در شیراز، متخصصان متبحر کلینیک سلامت مغز در زمینه‌های زیر نیز خدمات ارائه می‌دهد:

  • درمان اضطراب و افسردگی
  • درمان اختلالات دو قطبی
  • درمان وسواس فکری-عملی
  • درمان اختلالات خواب
  • مشاوره پیش از ازدواج
  • مشاوره خانواده

متخصصین ما در کلینیک سلامت مغز دانا با تعهد و تخصص خود، در مسیر سلامتی و آرامش شما همراهتان خواهد بود.

دکتر متخصص ترک گل در شیراز

5 نشانه اعتیاد به گل: علائم اعتیاد به ماری جوانا و درمان آن

 

مصرف ماری جوانا یا گل و حشیش در دوران بارداری با اختلالات سلامت روان در بچه مرتبط است

 

عصب شناسی اعتیاد The Neurobiology of Addiction

 

به این مقاله امتیاز دهید