محققان رابطه ی نزدیک درد و افسردگی را بررسی می کنند. برای بعضی افراد، نشانه های بدون توضیح درد، مثل کمردرد یا سردرد می تواند یک شاخص افسردگی قبل از شروع علائم تغییر خلق باشد.
درد و افسردگی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند.افسردگی می تواند باعث درد شود و برعکس درد می تواند باعث افسردگی شود.
گاهی درد و افسردگی در کنار هم یک چرخه ی معیوب را می سازند که در آن درد علائم افسردگی را بدتر می کند و افسردگی حاصل هم احساس درد را افزایش می دهد.
در بسیاری از افراد، افسردگی یک درد فیزیکی غیر قابل توضیح مثل کمردرد یا سردرد ایجاد می کند.
این نوع درد می تواند اولین یا حتی تنها نشانه ی افسردگی باشد.
درد و مشکلات حاصل از آن می تواند با گذر زمان شما را فرسوده کند و خلق شما را تحت تاثیر قرار دهد.درد مزمن، مشکلاتی مانند استرس یا اختلال در خواب را به دنبال دارد که می تواند به افسردگی منجر شود.
درد فلج کننده می تواند موجب کمبود اعتماد به نفس به دلیل مشکلات کاری، قانونی یا مالی همراه خود باشد.
برای به کنترل در آوردن علائم درد و افسردگی ممکن است لازم باشد شما درمان های جداگانه ای برای هر کدام دریافت کنید.اما بعضی از درمان ها ممکن است به هردوی این مشکلات کمک کنند:
- ضد افسردگی ها:
دارودرمانی می تواند هم افسردگی و هم درد را بهبود ببخشد.علت این موضوع همپوشانی پیام رسان های شیمیایی مرتبط با درد و افسردگی در مغز است.
- گفت و گو درمانی: گفت و گو درمانی یا همان مشاوره ی روانشناسی می تواند به بهبود درد و افسردگی کمک کند
- برنامه های بازتوانی: این برنامه ها یک رویکرد گروهی(چه از جنبه ی دارویی و چه از جنبه ی روانشناسی) به درمان دارند.
در نهایت اگر شما علائم درد و افسردگی را تجربه می کنید، قبل از بدتر شدن علائم کمک بگیرید.
لازم نیست درمانده باشید. با گرفتن کمک صحیح، لذت را به زندگی برگردانید.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
https://neurosciencenews.com/pain-depression-16883/
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.