07136476172 - 09172030360 [email protected]

عدم استراحت کافی بر سلامتی و سلامت جسمانی شما تأثیر منفی می گذارد. یکی از پیامدهای کمبود خواب ممکن است افزایش تعداد کالری مصرفی شما باشد. کیفیت پایین رژیم غذایی و وزن بیش از حد بدن نیز ممکن است ناشی از کمبود خواب باشد. ارتباط بین کمبود خواب و خوردن بیش از حد احتمالاً با عملکردهای هورمونی در بدن مرتبط است. استراحت خوب شبانه باعث تعادل سالم هورمون‌ها می‌شود، از جمله هورمون‌هایی که اشتها، هضم غذا و متابولیسم را تنظیم می‌کنند.

خواب و اشتها چگونه به هم مرتبط هستند؟

یک استراحت خوب شبانه باعث تولید سالم هورمون هایی می شود که اشتها را کنترل می کنند.  از جمله لپتین و گرلین. لپتین یک هورمون پپتیدی است که با جلوگیری از احساس گرسنگی و تنظیم ذخیره چربی، تعادل انرژی بدن شما را تنظیم می کند. گرین – هورمونی که در معده ترشح می شود و به عنوان همتای لپتین عمل می کند. این هورمون اشتها، رشد و تولید چربی را افزایش می دهد.

خواب کافی و آرام به بدن اجازه می دهد تا تولید این دو هورمون را تنظیم کند. و تعادل اشتها و سیری ایجاد کند. به همین ترتیب، کمبود خواب می تواند باعث ایجاد عدم تعادل در بدن شود. که باعث افزایش سطح گرلین و کاهش سطح لپتین می شود. این می تواند باعث شود در طول روز احساس گرسنگی بیشتری داشته باشید. این عدم تعادل ناشی از کم خوابی ممکن است منجر به دریافت کالری بیشتر در طول روز شود.

علاوه بر این، کم خوابی می تواند بر نحوه واکنش بدن شما به تولید انسولین، هورمونی که سطح قند خون را تنظیم می کند، تأثیر بگذارد. این به نوبه خود می تواند شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دهد. بیماری که روشی را که بدن شما غذا را به انرژی تبدیل می کند، تغییر می دهد. چاقی پیش بینی کننده اصلی دیابت در نظر گرفته می شود.

 

آیا کمبود خواب می تواند باعث شود اشتها افزایش یابد؟

محرومیت نسبی از خواب تأثیر قابل توجهی بر مصرف انرژی یا میزان متابولیسم استراحت یا میزان کالری سوزانده شده در زمان استراحت بدن ندارد. با این حال، محققان خاطرنشان کردند که افراد کم خواب تمایل به مصرف چربی و پروتئین کمتری دارند. در حالی که مصرف کربوهیدرات آنها راکد باقی می ماند.

مطالعات اپیدمیولوژیک به ارتباط بین کمبود خواب و چاقی و همچنین ارتباط بین مدت زمان کوتاه خواب و شاخص توده بدنی بالا (BMI) اشاره می‌کند. محققان هنوز نتوانسته‌اند مشخص کنند که کمبود خواب چقدر بر اشتها و میل غذایی تأثیر می‌گذارد.

کمبود خواب علاوه بر مهار تولید سالم لپتین و گرلین، می تواند منجر به احساس خستگی نیز شود. افرادی که خستگی را تجربه می کنند – به ویژه بزرگسالان مسن تر – کمتر درگیر فعالیت بدنی هستند. همچنین خستگی ممکن است بر BMI تأثیر بگذارد.

در حالی که ثابت شده است که مدت خواب بر اشتها و کالری دریافتی تأثیر می گذارد، کیفیت خواب نیز بسیار مهم است. کسانی که خواب ضعیفی دارند، به ویژه زنان، احتمال بیشتری دارد که از رژیم غذایی کمتر سالم پیروی کنند. این امر آنها را در معرض خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی و چاقی قرار می دهد.

آیا کمبود خواب می تواند باعث کاهش اشتها و نخوردن غذا شود؟

به طور قطع ثابت نشده است که کم خوابی باعث بی اشتهایی می شود. با این حال، برخی از شرایط پزشکی اغلب با خستگی و کاهش اشتها مشخص می شوند. به عنوان مثال، انواع مختلف سرطان – و همچنین روش‌های خاص درمان سرطان – زمانی که بدن مواد مغذی کافی دریافت نمی‌کند. و خستگی ناشی از از دست دادن عضله را دریافت نمی‌کند، می‌توانند باعث کاهش وزن شوند.

سایر شرایطی که می تواند باعث خستگی و از دست دادن اشتها شود عبارتند از: آنفولانزا، مسمومیت غذایی،تب یونجه. و سایر آلرژی ها، فیبرومیالژیا و بیماری کرون. برخی از زنان نیز در طول چرخه قبل از قاعدگی خود دچار خستگی و کاهش اشتها می شوند.  اگرچه برعکس، برخی مصرف برخی از مواد غذایی را افزایش می دهند.

اگر به طور همزمان دچار خستگی و از دست دادن اشتها هستید، ممکن است یک بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد. که این علائم را ایجاد کرده است. با پزشک خود در مورد گزینه های درمانی صحبت کنید. و تصور نکنید صرفاً به این دلیل که احساس خستگی می کنید کمتر غذا می خورید.

ارتباط افزایش خواب با کاهش BMI در کودکان را نشان می دهد

حفظ وزن سالم و وضعیت روانی در یک کودک را می توان با خواب بیشتری به دست آورد. علاوه بر افزایش ورزش و زمان کمتر تحرک (نشسته یا دراز کشیدن به مدت طولانی).

این مطالعه روی 1117 کودک استرالیایی ، مرد و زن ، 11 تا 12 ساله ، به مدت 24 ساعت انجام شد. فعالیت بدنی روزانه شرکت کنندگان (سبک و متوسط/شدید) ، زمان کم تحرکی و زمان خواب برای تعیین بهترین نسبت کلی که به سالم ترین شاخص توده بدنی کودک (BMI ؛ اندازه گیری چربی بدن بر اساس قد و وزن) و … حالت ذهنی. کیفیت زندگی مرتبط با سلامت نیز خود گزارش شد (شرکت کنندگان جزئیات مربوط به سلامت و کیفیت زندگی خود را به محققان ارائه کردند).

مشخص شد که کودکانی با BMI پایین و کیفیت زندگی بهتر بیشتر می خوابند. و فعالیت های متوسط/شدیدتری انجام می دهند که این نیز به معنای زمان کم تحرک و فعالیت سبک است. محققان همچنین خاطرنشان کردند که کودکانی که پیشرفت تحصیلی بهتری از خود نشان می دهند ، در فعالیتهای کم نور نیز شرکت می کنند.

“مشخص شد که کودکان با BMI پایین و کیفیت زندگی بهتر بیشتر می خوابند. “

اگرچه این مطالعه نشان داد که موثرترین روش برای کاهش BMI افزایش زمان ورزش متوسط ​​یا شدید است. اما با کاهش 56 دقیقه ای فعالیت بی تحرک در روز یا افزودن 52 دقیقه خواب اضافی می توان به نتیجه معادل آن دست یافت. هر شب.

 68  دقیقه خواب اضافی در هر شب به عنوان یک روش موثر در کاهش BMI نشان داده شده است “

این مطالعه همچنین نشان داد که سلامت روان کودک می تواند از موارد زیر بهره مند شود:

  • 35 دقیقه ورزش روزانه
  • 54 دقیقه زمان کم تحرک
  • ۶۸ دقیقه خواب شبانه بیشتر

اگرچه گفتن خواب بیشتر آسان تر از انجام دادن آن است. اما ابزارها و روالهای بهینه سازی خواب برای اطمینان از استراحت بیشتر کودک مفید است.

در حالی که زندگی خانوادگی و برنامه روزانه می تواند آشفته باشد. این مطالعه نشان می دهد که حداقل تنظیمات خواب و ورزش می تواند منجر به نتایج مثبت برای کودکان شود. اکثر کودکان هر روز به یک ساعت ورزش نیاز دارند. نمی توانند بیش از دو ساعت با صفحه نمایش کار کنند و تقریباً 9 تا 11 ساعت خواب نیاز دارند. محققان پیشنهاد می کنند تنها حدود 7 درصد از کودکان به این اهداف برسند. بنابراین یافتن راه هایی برای جبران عدم تعادل می تواند رشد جسمی و روانی سالم را ارتقا دهد.

تنها ۴ روز محرومیت از خواب می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش دهد و چربی بیشتری در بدن ذخیره گردد. با این وجود یک خواب شبانه راحت تنها چیزی نیست که شما برای کاهش وزن نیاز دارید، هرچند موضوع بسیار مهمی است. زمانی که صحبت از کاهش وزن به میان می‌آید، باید به این نکته توجه داشته باشید که فاکتورهایی همچون ورزش، رژیم غذایی و خواب به همراه یکدیگر موثر خواهند بود. زمانی که می‌خواهید کاهش وزن داشته باشید، باید خواب مناسب و کافی را مدنظر قرار دهید. اما خواب بیش از حد نیز می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

واحد خواب (اختلالات خواب-سلامت خواب)

چه ارتباطی بین خواب و اختلالات خوردن وجود دارد؟ (قسمت اول)

 

تغذیه و خواب

 

 

به این مقاله امتیاز دهید