07136476172 - 09172030360 [email protected]

تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند به شما در مورد انتخاب غذا آموزش دهد. و به ایجاد یک برنامه غذایی سالم کمک کند  که برای شما مفید باشد. یک برنامه ورزشی ساختاریافته و افزایش فعالیت روزانه – تا 300 دقیقه در هفته – به تقویت قدرت، استقامت و متابولیسم شما کمک می کند.گروه‌های مشاوره یا حمایت همچنین ممکن است محرک‌های ناسالم را شناسایی کنند. و به شما کمک کنند تا با هر گونه اضطراب، افسردگی یا مشکلات احساسی خوردن  , شاخص توده بدنی ایده آل کنار بیایید.

شیوه زندگی و تغییرات رفتاری روش‌های کاهش وزن ترجیحی برای کودکان است، مگر اینکه به شدت اضافه وزن داشته باشند.

چه داروهایی برای کاهش وزن تجویز می شود؟

پزشک شما ممکن است علاوه بر برنامه غذایی و ورزش، داروهای کاهش وزن خاصی را نیز تجویز کند. داروها معمولاً تنها در صورتی تجویز می‌شوند که سایر روش‌های کاهش وزن مؤثر نبوده باشند. و علاوه بر مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی، شاخص توده بدنی 27.0   یا بیشتر داشته باشید.

داروهای کاهش وزن تجویزی یا از جذب چربی جلوگیری می کنند یا اشتها را سرکوب می کنند. موارد زیر برای استفاده طولانی مدت (حداقل 12 هفته) توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید شده است:

  • فنترمین / توپیرامات (Qsymia)
  • نالترکسون/ بوپروپیون (Contrave)
  • لیراگلوتاید (Saxenda)
  • اورلیستات (Alli، Xenical)، تنها مورد تایید FDA برای استفاده در کودکان 12 سال و بالاتر.

این داروها می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشند. به عنوان مثال، اورلیستات می تواند منجر به اجابت مزاج چرب و مکرر، اضطرار روده و گاز روده شود.

در حین مصرف این داروها، پزشک شما را از نزدیک تحت نظر خواهد داشت.

انواع جراحی کاهش وزن چیست؟

جراحی کاهش وزن معمولاً جراحی چاقی نامیده می شود. این نوع جراحی با محدود کردن مقدار غذایی که می توانید به راحتی بخورید یا با جلوگیری از جذب غذا و کالری توسط بدن شما کار می کند. گاهی اوقات می تواند هر دو را انجام دهد.

جراحی کاهش وزن یک راه حل سریع نیست. این یک جراحی بزرگ است و می تواند خطرات جدی داشته باشد. پس از آن، افرادی که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، باید نحوه غذا خوردن و میزان غذا خوردن خود را تغییر دهند. در غیر این صورت ممکن است بیمار شوند.

با این حال، گزینه‌های غیرجراحی همیشه در کمک به کاهش وزن افراد چاق و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های همراه مؤثر نیستند.

انواع جراحی کاهش وزن عبارتند از:

  • جراحی بای پس معده. در این روش، جراح یک کیسه کوچک در بالای معده شما ایجاد می کند که مستقیماً به روده کوچک شما متصل می شود. غذا و مایعات از طریق کیسه و وارد روده می شوند. و قسمت اعظم معده را دور می زنند. همچنین به عنوان جراحی بای پس معده Roux-en-Y (RYGB) شناخته می شود.
  • باند معده قابل تنظیم لاپاروسکوپی (LAGB). LAGB معده شما را با استفاده از یک باند به دو کیسه جدا می کند.
  • جراحی اسلیو معده. در  این روش بخشی از معده شما را بر می دارد.
  • انحراف بیلیوپانکراس با سوئیچ دوازدهه.در  این روش بیشتر معده شما را از بدن خارج میکند.

کاندیدهای جراحی

برای چندین دهه، کارشناسان توصیه کردند که افراد بزرگسال کاندید جراحی کاهش وزن،شاخص توده بدنی BMI حداقل 35.0 (کلاس 2 و 3) داشته باشند.

با این حال، در دستورالعمل های سال 2018، انجمن آمریکا برای جراحی متابولیک و چاقی (ASMBS) جراحی کاهش وزن را برای بزرگسالان با شاخص توده بدنی 30.0 تا 35.0 (کلاس 1) تایید کرد که:

  • بیماری های همراه، به ویژه دیابت نوع 2 دارند
  • نتایج پایداری را از درمان‌های غیرجراحی، مانند تغذیه و اصلاح سبک زندگی، مشاهده نکرده‌اید

برای افراد مبتلا به چاقی کلاس 1، جراحی برای افراد بین 18 تا 65 سال موثرتر است.

افراد اغلب قبل از انجام عمل جراحی باید مقداری وزن کم کنند. علاوه بر این، آنها معمولاً تحت مشاوره قرار می گیرند تا اطمینان حاصل شود که هم از نظر احساسی برای جراحی آماده هستند. و هم مایل به ایجاد تغییرات لازم در سبک زندگی هستند. تنها چند مرکز جراحی در ایالات متحده این نوع اعمال را بر روی کودکان زیر 18 سال انجام می دهند.

تاثیر خواب در چاقی و لاغری افراد:

برای بررسی تاثیر خواب در چاقی و لاغری باید نمونه‌های زیادی را مورد بررسی قرار داد. همان طور که گفته شد خواب مناسب باعث ایجاد تناسب اندام می‌شود. این در صورتی است که خواب بیش از حد نیز برای بدن مفید نیست و نتیجه عکس برای افراد به وجود می‌آورد. به همین دلیل سعی کنید در طول شب بیش‌تر از 8.5 ساعت نخوابید.
اثرات خواب بر تناسب اندام در طولانی مدت بهتر مشخص می‌شود. بنابراین سعی کنید خوابیدن به موقع و کافی را برای زندگی خود به یک عادت همیشگی تبدیل کنید. اگر به تازگی از اثرات مخرب دیر خوابیدن و کم یا زیاد خوابیدن آشنا شده‌اید با رعایت راهکارهایی می‌توانید زمان‌بندی خواب خود را تنظیم کنید.

برخی از راهکارهای تنظیم ساعت خواب شبانه

  1. همیشه در یک زمان مشخصی بخوابید.
  2. هنگامی که شما خواب هستید دمای بدن از حالت عادی پایین‌تر است. به همین دلیل با کاهش دمای اتاق زودتر به خواب می‌روید.
  3. نور اتاق را به حداقل ممکن برسانید تا خواب با کیفیت‌تری را تجربه کنید.
  4. استفاده از موبایل و تبلت و سایر وسایل هوشمند نیم ساعت از قبل از زمان خوابیدن ممنوع است. زیرا این نوع وسایل به شدت روی زمان‌بندی خواب شما تاثیر گذاشته و آن را مختل می‌کند. هم‌چنین این وسایل هوشمند با افزایش سطح ملاتونین باعث افزایش وزن می‌شود.
  5. کم خوابی تاثیرات بدی به روی افراد مختلف دارد. تنظیم زمان خواب کار سختی نیست و با رعایت راهکارهای گفته شده این موضوع ممکن است.

تنظیم خواب در کنار رژیم غذایی:

تاثیر خواب مناسب در کنار یک رژیم لاغری مناسب در کاهش وزن اصولی زیر نظر متخصص تغذیه بسیار شاخص است. بدون شک بیش‌ترین فاکتوری که روی افزایش یا کاهش وزن تاثیر دارد، رژیم غذایی است. علاوه بر رژیم غذایی سالم زیر نظر یم کتخصص تغذیه خوب، ورزش کردن به طور منظم هم برای تناسب اندام امری ضروری است. پس حتی اگر به موقع و درست بخوابید اما رژیم خود را رعایت نکنید نباید توقع لاغری یا تناسب اندام را داشته باشید.
برای این که شب‌ها راحت‌تر به خواب روید سعی کنید در طول روز کمتر به استراحت و خواب بپردازید. استفاده از دمنوش‌های گیاهی مثل اسطوخدوس و غیره می‌تواند راه حل خوبی برای فرار از کم خوابی باشد. خوابیدن با موسیقی‌های آرام هم حس خوشایندی به افراد منتقل می‌کند.

کمبود خواب روی هورمون های بدن اثر منفی دارد. کورتیزول یکی از همان هورمون های شاخص است که کم خوابی مقدار آن را در بدن افزایش می دهد. کورتیزول هنگام استرس ترشح می شود ولی در روزهای عادی هم برای حرکت درآوردن ما لازم است. یادتان باشد که مقدار تولید بیش از اندازه این هورمون سبب می شود بدن انرژی بیشتری لازم داشته باشد. در نتیجه برای تامین این انرژی میل بیشتری به غذاخوردن دارد. ترشح زیاد هورمون کورتیزول سبب افزایش چاقی در اطراف شکم می شود. علاوه بر این هورمون، کم خوابی روی هورمون اشتها لپتین (احساس سیری) و گرلین (احساس گرسنگی) اثر می گذارد. اگر زمان خواب کافی نباشد هورمون لپتین کاهش و در مقابل گرلین افزایش می یابد و تمایل فرد به خوراکی های قندی، چرب و نوشیدنی های کافئین دار زیاد می شود.

چگونه می توان از چاقی جلوگیری کرد؟

در چند دهه گذشته افزایش چشمگیری در شاخص چاقی و بیماری های مرتبط با چاقی وجود داشته است. به همین دلیل است که جوامع، ایالت‌ها و دولت فدرال بر انتخاب‌ها و فعالیت‌های غذایی سالم‌تر برای کمک به تغییر روند چاقی تاکید دارند.

در سطح شخصی، می‌توانید با انتخاب سبک زندگی سالم‌تر از افزایش وزن و چاقی جلوگیری کنید :

  • هر روز 20 تا 30 دقیقه ورزش های متوسطی مانند پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری انجام دهید.
  • با انتخاب غذاهای مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی ، خوب بخورید .
  • غذاهای پرچرب و پرکالری را در حد اعتدال مصرف کنید.

واحد خواب (اختلالات خواب-سلامت خواب)

آشنایی با شاخص توده بدنی : عوامل، عوارض، درمان و پیشگیری از چاقی (قسمت اول)

 

چاقی و خواب

 

 

به این مقاله امتیاز دهید