مطابق با پیش بینی های متخصصان آب و هوای سرد باعث گسترش ویروس کرونا می شود. این احتمالاً به دلیل دو فاکتور زیست شناسی و رفتار است، گرچه دانشمندان می گویند مورد دوم ممکن است اهمیت بیشتری داشته باشد.
“هرچه سردتر می شود، مردم وقت بیشتری را در خانه می گذرانند و این امر خطر ابتلا به ویروس را در آنها افزایش می دهد.”
“گردهمایی های کوچک باعث افزایش تعداد بیماران می شود.”
بر اساس یک مطالعه پرینستون که در ماه سپتامبر منتشر شد، احتمالاً گزینه هایی که مردم در پاییز و زمستان انتخاب می کنند – اینکه ملاقات در خانه باشد، ماسک بزنند یا فاصله را حفظ کنند – مهمترین عامل تعیین کننده میزان جدی ابتلا به این بیماری خواهد بود.
“تجمع در محیط داخلی خطر بیشتری دارد” ، به دلیل راکد بودن هوای داخل و کاهش تهویه.
“اگر تصور می کنیم ویروس ممکن است تا حدی از طریق هوا منتقل شود، فضای بسته به نوعی آن را به دام می اندازد.”
سیستم ایمنی بدن انسان با ویروس کرونا COVID-19 آشنایی ندارد، به همین دلیل است که تابستان، همه گیری را از بین نمی برد.
این مطالعه، که متمرکز بر شهر نیویورک بود، همچنین نشان داد که میزان ایمنی افراد پس از بهبودی از ویروس کرونا COVID-19 نیز در چگونگی انتشار ویروس در زمستان، به ویژه در مناطقی که در بهار امسال بسیار آسیب دیده است، مهم خواهد بود.
در حقیقت، دلایل تأثیر آب و هوا بر روی ویروس ها کاملاً مشخص نیست. به طور کلی، محققان معتقدند دما و رطوبت نقش خوبی در زنده ماندن ویروس در هوا دارد و بنابراین به بدن شما راه می یابد.
بر اساس تحقیقات موسسه ملی بهداشت در مورد ویروس های آنفلوانزا، یکپارچگی غلاف چربی آن در هوای خنک تر، برای انعطاف پذیری ویروس در خارج از بدن بسیار مهم است. مانند کره در یک ظرف داغ، این لایه در هوای گرمتر مایع شده و از ویروس محافظت کمتری می کند.
در سال 2007، مطالعه ای در مورد آنفولانزا از دانشکده پزشکی Mount Sinai در شهر نیویورک انجام شد، هوای خشک نیز ممکن است به گسترش ویروس کمک کند، احتمالاً به این دلیل که رطوبت کمتر، مخاط محافظ بینی را خشک می کند و به ذرات ویروسی اجازه می دهد تا مدت طولانی در راه های هوایی بمانند.
اگرچه این یافته ها بسته به ویروس استثنائاتی دارند و مورد قبول جهانی نیستند. همچنین هنوز تحقیقات کافی برای روشن کردن اینکه آیا این موضوع در مورد ویروس کرونا نیز صدق می کند، هنوز وجود ندارد.
در ماه سپتامبر، محققان دانشگاه نیکوزیا در قبرس اثرات دما، رطوبت و باد را بر روی کرونا COVID-19 بررسی کردند و دریافتند که قطرات بزاق آلوده به ویروس در دماهای بالا سریعتر تبخیر می شود. این مطالعه همچنین نشان داد که رطوبت کم باعث تبخیر سریعتر قطرات می شود.
اخیراً، گروهی از محققان بیمارستان کودکان بوستون مطالعه ای در ماه جاری منتشر کردند که شیوع ویروس در چین را ارزیابی کرد. محققان نتیجه گرفتند که، تأثیر دما و رطوبت بر همه گیری کرونا بسیار ناچیز است.
این مطالعه نشان داد: “انتقال مداوم و رشد سریع ویروس در طیف وسیعی از دما و شرایط رطوبت از استان های سرد و خشک در چین مانند جیلین و هیلونگ جیانگ تا مناطق گرمسیری مانند گوانگشی و تایوان” مشاهده شد.
آنچه که به نظر می رسید بیشترین اهمیت را در کاهش سرعت انتقال دارد، مداخلات غیر دارویی است. به عبارت دیگر، ماسک بپوشید و تجمعات در فضاهای بسته و داخلی را محدود کنید.
برای اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع: