07136476172 - 09172030360 info@danabrain.ir

یک مطالعه در موش ها نشان داده است که ایجاد تغییر در رژیم غذایی ممکن است بیماری هایی را که شامل فعال شدن سیستم ایمنی بدن مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) می شود کند کند. آیا این یافته ها می تواند منجر به بهبود درمان در انسان شود؟

گوشت و تخم مرغ به طور معمول دارای بیشترین مقدار متیونین است.


براساس برآوردها، در ایالات متحده، نزدیک به 1 میلیون نفر بالای 18 سال با تشخیص MS زندگی می کنند.

MS شایعترین اختلالات التهابی با یک جزء خود ایمنی است که به حمله به سیستم ایمنی بدن و آسیب رساندن به بافت سالم اشاره دارد.

در ام اس، سیستم ایمنی بدن به غلافهای میلین حمله می کند که از سلولهای عصبی مغز و نخاع محافظت می کند و پیام های عصبی را به مغز منتقل می کند.

نتیجه می تواند شامل ضعف عضلانی، بی حسی، مشکل در تعادل و هماهنگی و کاهش شناختی باشد که همگی با گذشت زمان بدتر می شوند.

پزشکان اغلب در بزرگسالان MS را تشخیص می دهند، اگرچه این بیماری در هر سنی قابل تشخیص است.

در حال حاضر، هیچ درمانی نمی تواند مانع از MS شود یا پیشرفت آن را کند کند، بدون اینکه خطر عفونت یا سرطان را به شدت افزایش دهد. اما چه اتفاقی می افتد اگر تغییرات رژیم غذایی بتواند شروع و پیشرفت بیماری را در افراد پرخطر به تأخیر اندازد؟

محققان اخیراً نقش متیونین، یک اسید آمینه را در واکنش التهابی بیش از حد شرایطی مانند MS بررسی کرده اند.

نتایج این تیم در مجله Cell Metabolism به چاپ رسیده است.

 

اثرات کاهش مصرف متیونین


در حالی که متیونین برای یک سیستم ایمنی سالم ضروری است، بر افراد در معرض خطر بیماری خود ایمنی اثر مثبت دارد.

راسل جونز، نویسنده ارشد این مطالعه درباره این یافته ها توضیح می دهد:

“نتایج ما نشان می دهد که برای افرادی که مستعد ابتلا به اختلالات التهابی و خود ایمنی مانند مولتیپل اسکلروز هستند، کاهش مصرف متیونین در واقع می تواند سلولهای ایمنی بدن را که باعث ایجاد بیماری می شوند، سست کند و منجر به نتایج بهتر شود.”

بسیاری از انواع سلول ها در بدن متیونین، یک ساختار پروتئینی که نوعی سوخت می باشد، تولید می کنند.

سلولهای ایمنی دفاعی که به تهدیدات پاسخ می دهند – سلول های T نامیده می شوند – متیونین خود را تولید نمی کنند و در عوض به منابع غذایی تکیه می کنند.

برخی محصولات حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ به ویژه مقادیر زیادی متیونین دارند.

یكی از راه هایی كه بدن از خود در برابر تهدیداتی مانند پاتوژن ها یا میكروب ها دفاع می كند، روانه کردن سلول های T به ناحیه آسیب دیده است.

محققان دریافتند که متیونین مصرف شده با کمک به سلولهای T، سریعتر به تکثیر و شاخه شدن در زیرگروههای تخصصی، به این فرآیند افزوده است.

با این حال، هنگامی که توسط متیونین تقویت شد، برخی از این سلولهای T “بازتولید شده” باعث التهاب یا تورم می شوند.

این معمولاً یک پاسخ ایمنی سالم است، اما اگر تورم ادامه یابد، می تواند آسیبهایی مانند آنچه که مشخصه MS است را، ایجاد کند.

دانشمندان دریافتند كه كاهش چشمگیر میزان متیونین در رژیم غذایی موشهایی كه مبتلا به MS شده اند، تغییر مجدد برنامه ریزی سلولهای T آنها را انجام داده و توانایی سلولها در ایجاد تورم در مغز و نخاع را محدود كرده است.

این به نوبه خود، پیشرفت بیماری را کندتر کرد.

 

چرا مداخلات رژیم غذایی مهم هستند


جونز یادآور می شود: “این یافته ها مبنای دیگری برای مداخلات رژیم غذایی به عنوان درمان های بعدی این اختلالات فراهم می کنند.”

“با محدود کردن متیونین در رژیم غذایی، شما اساساً سوخت را برای این واکنش التهابی بیش از حد بدون از بین بردن بقیه سیستم ایمنی از بین می برید.”

با این حال، قبل از تعیین دستورالعملهای مربوط به رژیم غذایی، محققان باید ثابت کنند که انسان نیز این اثرات را تجربه می کند.

در حال حاضر، درک کاملی از علت MS وجود ندارد، اگرچه ژنهای مرتبط با سیستم ایمنی بدن نیز مانند عوامل محیطی و متابولیکی مانند چاقی نقش دارند.

کاترین لاروکل، نویسنده دکتری، دانشگاه مونترال، اظهار می کندد: “این واقعیت که عوامل متابولیکی مانند چاقی خطر ابتلا به مولتیپل اسکلروز را افزایش می دهد، باعث می شود که ایده مداخله رژیم غذایی برای آرام کردن سیستم ایمنی بدن به ویژه جذاب باشد.” 

محققان همچنین در مورد احتمال ایجاد داروهای جدید برای هدف قرار دادن متابولیسم متیونین تحقیق خواهند کرد.

مطالعه حاضر تنها جدیدترین موارد برای بررسی نقش محدودیت متیونین در رژیم غذایی در درمان این بیماری است.

در سال 2019، مطالعه ای از آزمایشگاه Locasale، در دانشگاه دوک، نشان داد که با کاهش مصرف متیونین می توان اثرات ضد سرطان شیمی درمانی و پرتودرمانی را بهبود بخشید.

برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغزدانا مراجعه کنید.

منبع:

Medical News Today

Open chat
Powered by