آیا به دنبال متخصص ترک سیگار در شیراز، هستید؟ متخصصین ما با استفاده از روشهای علمی و نوین، به مراجعان خود کمک میکنند تا به راحتی سیگار را ترک کرده و به سلامتی بهتری دست پیدا کنند.
آیا از بوی مداوم سیگار خسته شدی؟ از اینکه دیگران قضاوتت میکنن، یا مجبور میشی مهمونیها رو ترک کنی تا بری سیگار بکشی؟ برنامهریزی روزانهات حول زمانهای سیگار کشیدن میچرخه؟ یا اون حس وحشت وقتی سیگارت تموم میشه؟ هزینه بالای این عادت و نگرانی از سرطان؟
به یاد داشته باشید که در راه ترک سیگار می توانید از متخصصین مرتبط کمک بگیرید.
اگر بدنبال بهترین مرکز درمانی برای ترک سیگار هستید متخصصین ما متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست ها با استفاده از روش های دارویی و نوروتکنولوژی می توانند به شما در این راه کمک کنند. همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
با اینکه در اعماق ذهنت میدونی این کار برات خوب نیست، اما باز هم ادامهش میدی چون از حسی که بعد از نکشیدن سیگار داری متنفری. احتمالاً چند بار هم سعی کردی ترک کنی — شاید یه دفعه ناگهانی، یا با داروها یا آدامس نیکوتین — اما هنوز موفق نشدی.
حالا خبر خوب: سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اخیراً TMS یا تحریک مغناطیسی مغز رو برای ترک سیگار تأیید کرده؛ یک پیشرفت بزرگ! حتی سیگار کشیدن گهگاهی هم خطرات جدی برای سلامت داره و میتونه باعث مشکلات تنفسی، بیماریهای قلبی و سرطان بشه. در ، از هر پنج مرگ، یک مورد به سیگار مربوط میشه.
بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بزرگسالان سیگار میکشن. اعتیاد به نیکوتین، درست مثل مواد مخدر یا الکل، با ولع شدید و استفاده وسواسگونه همراهه — حتی با وجود عواقب منفی. این ماده قسمتهایی از مغز رو تحتتأثیر قرار میده که با تصمیمگیری و کنترل رفتاری در ارتباط هستن. با گذشت زمان، بدن به نیکوتین مقاوم میشه و برای تجربه حس لذت، مقدار بیشتری نیاز داره.
پیش از این، دو داروی بوپروپیون و Chantix برای ترک سیگار پیشنهاد میشدن که شانس موفقیت رو تقریباً دو برابر میکردن، اما مصرفشون سخته و باید برای دو تا سه ماه استفاده بشن. عوارض جانبی ممکنه شامل تهوع، بیخوابی، تشنج و گاهی افکار خودکشی باشه.
جایگزینهای نیکوتین مثل آدامس، اسپری و قرصهای مکیدنی هم وجود دارن، که وقتی با مشاوره همراه باشن مؤثرترن، اما نرخ موفقیت طولانیمدت همچنان پایینه. این محصولات خودشون هم عوارضی دارن مثل تحریک پوستی، سرگیجه، سردرد، تپش قلب، و در موارد نادر، اوردوز نیکوتین.
مطالعات نشون میدن بسیاری از سیگاریها دوست دارن ترک کنن، اما کمتر از ۱۰٪ واقعاً موفق میشن، چون نیکوتین بسیار اعتیادآوره. حتی با روشهای کمکی، نرخ ترک همچنان پایین باقی میمونه و احتمال بازگشت بالاست.
اما خبر خوب اینه که TMS سه برابر بیشتر از روشهای قبلی میتونه به ترک واقعی سیگار کمک کنه. در آزمایشهای بالینی، شرکتکنندگان سیگاریهای شدید با میانگین سابقه بیش از ۲۶ سال سیگار کشیدن بودن و بارها برای ترک تلاش ناموفق داشتن. در این مطالعه، ۲۸٪ کسانی که دوره درمان رو کامل کردن، بهطور بلندمدت ترک کردن.
و حتی کسانی که بهطور کامل سیگار رو کنار نگذاشتن، تعداد سیگارهای مصرفی روزانهشون بهطور چشمگیری کاهش یافت.
TMS بهخوبی تحمل میشه؛ شایعترین عارضه، سردرد خفیفی بود که در یکی از هر پنج نفر گزارش شد و معمولاً فقط بعد از جلسه اول رخ میداد. نبود عوارض جانبی در این روش واقعاً یک تحول برای کسانیه که میخوان سیگار رو ترک کنن.
متخصص ترک سیگار در شیراز در مرکز سلامت مغز، از کویل تحریک مغناطیسی مغز ثبتشده شرکت مگونچر استفاده میکنیم که با تولید پالسهای الکترومغناطیسی، نورونهای مغز در نواحی مرتبط با اعتیاد (از جمله قشر پیشپیشانی و سینگولیت) رو تحریک و تنظیم میکنه. این کار باعث کاهش ولع به نیکوتین و افزایش کنترل شناختی میشه.
TMS توانایی رسیدن به بخشهای عمیقتر و وسیعتری از مغز رو داره تا با ریشه اعتیاد مقابله کنه. در جلسات درمان ترک سیگار با TMS، ولع باید قوی باشه تا تحریک مغناطیسی بتونه مدارهای مغزی مربوطه رو فعال کنه. برای این منظور، در شروع جلسه که حدود ۱۸ دقیقه طول میکشه، بیمار باید حدود دو ساعت قبل از درمان از سیگار کشیدن خودداری کنه و سیگار خودش رو هم با خودش بیاره تا میل به سیگار در ذهنش فعالتر بشه.
دوره کامل درمان چهار هفته جلسات روزانه (شنبه تا چهارشنبه) هست، و بعد از اون چهار هفته، هر هفته یک جلسه نگهدارنده انجام میشه. بسیاری از بیماران در همان چهارهفته اول سیگار را کنار میگذارند و بقیه جلسات اثر را تثبیت میکنند.
این درمان سریعه و بهراحتی میتونه در برنامه روزانه شما جا بگیره. بعضی از بیمه های تکمیلی هم این نوع درمان رو تحت پوشش خود قرار میدن. و در نهایت، هزینه کلی درمان، نسبت به هزینه سالانه خرید سیگار، تقریباً ناچیزه.
TMS برای ترک سیگار یک درمان مؤثر و قدرتمنده که ریشه ولع و اعتیاد رو هدف میگیره، تا بتونی برای همیشه این عادت رو ترک کنی.
در حال حاضر، دسترسی به این پروتکل درمانی محدود هست. ما درشیراز یکی از تنها کلینیک هایی هستیم که زیر نظر متخصصین روانپزشکی در کنار متخصصین علوم اعصاب این روش پیشرفته رو ارائه میدیم. اگه روشهای دیگه رو امتحان کردی و موفق نبودی، و واقعاً از سیگار خسته شدی و آماده ترک هستی و در شیراز زندگی میکنی، با ما تماس بگیر. خوشحال میشیم مشاوره بدیم — و خوشحالتر میشیم کمکت کنیم.
متخصص ترک سیگار کیست
متخصص ترک سیگار در شیراز، معمولا از رشته های مختلف پزشکی مانند روانپزشکی، نورولوژی یا بقیه رشته های مرتبط هستند و با استفاده از روشهای مختلف از جمله درمانهای روانشناختی، مشاوره، تغذیه، ورزش، دارو درمانی و روش های غیر دارویی مانند تحریک مغز به مراجعان خود کمک میکند تا سیگار را ترک کنند. این متخصصین با ارائه راهکارهای موثر و دقیق به مراجعان خود، موجب میشود تا به راحتی سیگار را ترک کرده و از مشکلات سلامتی ناشی از سیگاری خود رهایی پیدا کنند.
با توجه به تخصص و تجربه این متخصصین در زمینه ترک سیگار، مراجعه به آنها میتواند برای افرادی که میخواهند سیگار را ترک کنند، بسیار مفید باشد. به علاوه، متخصص ترک سیگار در شیراز با داشتن مهارتهای لازم در ارتباط با مراجعان خود، تلاش میکند تا بهترین خدمات را به آنها ارائه دهد.
علاوه بر این، متخصص ترک سیگار در شیراز با استفاده از ابزارهای پیشرفته و نوین، مانند تحریک فراجمجمه ای مغز، نوروفیدبک، بایوفیدبک و… به مراجعان خود کمک میکند تا سریعتر و آسانتر بتوانند سیگار را ترک کنند.
رویکرد انستیتو سلامت مغز
- همکاری. متخصصین (روانپزشکان، روانشناسان و متخصصین علوم اعصاب) در روند ترک شما نظارت دارند تا تمام جنبه های وضعیت شما در روند درمان در نظر گرفته شود. تیمی از متخصصین آموزش دیده در بسیاری از زمینه ها با هم همکاری می کنند تا شما آسانتر بتوانید سیگار را ترک کنید و در صورت نیاز، سایر شرایط پزشکی را درمان کنند.
- تجربه و تخصص. انستیتو سلامت مغز یکی از بزرگترین تیم های تخصصی را در زمینه سلامت مغز گرد هم آورده، که در بسیاری از تخصصها مرتبط با سلامت مغز مهارت دارند با هم کار میکنند تا مراقبت با کیفیت و بهبودی موفق را تضمین کنند.
- ارائه خدمات کامل. مرکز سلامت مغز طیف کاملی از گزینه های درمانی را برای ترک نیکوتین ارائه می دهد. گزینه های درمانی شامل مشاوره فردی و گروهی توسط روانشناس، قرار ملاقات با روانپزشک، استفاده از خدمات نوروتکنولوژی مانند تحریک مغز با همکاری نوروساینتیست ها، مدیتیشن و یک برنامه درمانی منحصربفرد برای هر نفر و گزینه های قرار ملاقات مجازی.
9 راهکار مقاومت در برابر سیگار
1. درمان جایگزین نیکوتین را امتحان کنید
از متخصص ترک سیگار خود در مورد درمان جایگزین نیکوتین بپرسید. گزینه ها عبارتند از:
- نیکوتین تجویزی در اسپری بینی یا استنشاقی
- چسبهای نیکوتین، آدامس و قرصهایی که میتوانید بدون نسخه بخرید
- داروهای تجویزی غیر نیکوتینی برای ترک سیگار مانند بوپروپیون (Wellbutrin SR، Wellbutrin XL، و غیره) و وارنیکلین
درمانهای جایگزین نیکوتین کوتاهاثر – مانند آدامس نیکوتین، قرصهای پاستیل، اسپریهای بینی یا استنشاقها – میتوانند به شما در غلبه بر هوس شدید کمک کنند. این درمانهای کوتاهاثر معمولاً همراه با چسبهای نیکوتینی با اثر طولانی یا یکی از داروهای غیر نیکوتینی برای ترک سیگار بیخطر هستند.
سیگارهای الکترونیکی (سیگارهای الکترونیکی) اخیراً به عنوان جایگزینی برای سیگارهای سنتی مورد توجه قرار گرفته اند. اما ثابت نشده است که سیگارهای الکترونیکی ایمن تر یا موثرتر از داروهای جایگزین نیکوتین هستند.
2. از عوامل محرک اجتناب کنید
میل به سیگار در جاهایی که اغلب در آن مکان سیگار میکشیدید، قویتر است، مانند مهمانیها یا بارها، یا در مواقعی که استرس دارید یا قهوه می نوشید. عامل تحریک خود را بیابید و برنامه ای برای اجتناب از آنها یا عبور از آنها بدون استفاده از سیگار داشته باشید.
خود را برای شرایط خاص آماده کنید. به عنوان مثال، اگر معمولاً در حین صحبت با تلفن سیگار می کشید، یک خودکار و کاغذ در نزدیکی خود داشته باشید تا به جای سیگار کشیدن، متنی را روی کاغذ بنویسید.
3. به تاخیر بیندازید و تسلیم نشوید!
اگر احساس میکنید میخواهید تسلیم هوس سیگار خود شوید، به خود بگویید که ابتدا باید 10 دقیقه دیگر صبر کنم. سپس در این مدت 10 دقیقه کاری انجام دهید که حواستان پرت شود. سعی کنید به یک منطقه عمومی عاری از دود بروید. این ترفندهای ساده ممکن است برای از بین بردن ولع مصرف سیگار کافی باشد.
4. چیزی بخورید یا بجوید
به دهان خود کاری بدهید تا در برابر هوس سیگار مقاومت کنید. آدامس بدون قند یا آب نبات سفت بجوید. یا هویج خام، آجیل یا تخمه آفتابگردان – چیزی ترد و خوشمزه میل کنید.
5. “فقط یک نخ” نداشته باشید
ممکن است وسوسه شوید که فقط یک نخ سیگار بکشید تا هوس سیگار را برطرف کنید. اما خودتان را فریب ندهید که فکر کنید می توانید متوقف شوید. در اغلب موارد، کشیدن یک نخ سیگار منجر به یکی دیگر می شود. و ممکن است دوباره از سیگار استفاده کنید.
6. فعالیت بدنی داشته باشید
فعالیت بدنی می تواند به منحرف کردن حواس شما از هوس سیگار کمک کند. حتی فعالیت های کوتاه مدت – مانند چند بار دویدن از پله ها بالا و پایین – می تواند ولع مصرف تنباکو را از بین ببرد. برای پیاده روی یا دویدن بیرون بروید.
اگر در خانه یا محل کار هستید، حرکت اسکات، دویدن در محل، یا بالا و پایین رفتن از پلهها را امتحان کنید. اگر فعالیت بدنی را دوست ندارید، دعا، خیاطی، کار با چوب یا نوشتن در یک مجله را امتحان کنید. یا کارهایی را برای حواس پرتی انجام دهید، مانند تمیز کردن یا بایگانی کردن اوراق.
7. تکنیک های تمدد اعصاب را امتحان کنید
سیگار کشیدن ممکن است راه شما برای مقابله با استرس باشد. مبارزه با ولع مصرف سیگار خود می تواند استرس زا باشد. با امتحان راههایی برای آرامش، مانند تنفس عمیق، آرامسازی عضلات، یوگا، مدیتیشن، ماساژ یا گوش دادن به موسیقی آرامبخش، استرس را از خود دور کنید.
8. برای کمک تماس بگیرید
برای کمک به تلاش خود برای مقاومت در برابر ولع مصرف دخانیات، با یکی از اعضای خانواده، دوستان یا مشاور خود ارتباط برقرار کنید. تلفنی چت کنید، پیاده روی کنید، یا برای صحبت و حمایت با متخصص ملاقات کنید.
9. مزایای آن را به خود یادآوری کنید
یادداشت کنید یا با صدای بلند بگویید که چرا می خواهید سیگار را ترک کنید و در برابر هوس سیگار مقاومت کنید. این دلایل ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس بهتر
- سالم تر شدن
- عزیزان خود را از دود سیگار دور نگه دارید
- پس انداز
به خاطر داشته باشید که تلاش برای غلبه بر میل به مصرف سیگار همیشه بهتر از هیچ کاری نیست. و هر بار که در برابر هوس سیگار مقاومت می کنید، یک قدم به ترک نزدیک می شوید. به یاد داشته باشید که در راه ترک سیگار می توانید از متخصصین مرتبط کمک بگیرید. با ما در تماس باشید.
کلام آخر
مشاوران و متخصصین ترک سیگار در انستیتو سلامت مغز به شما کمک می کنند تا برای همیشه سیگار را ترک کنید. با کمک و حمایت آنها، همراه با داروهای مناسب ترک سیگار، بهترین شانس را برای ترک سیگار به خود خواهید داد.
تیم تخصصی مرکز سلامت مغز طی یک سری جلسات برنامه ریزی شده با شما کار خواهند کرد. در این بحث ها در مورد تعیین تاریخ ترک و نحوه حذف سیگار از برنامه روزانه خود صحبت خواهید کرد. همچنین علاوه بر راهکار های دارویی از راهکار هایی غیر دارویی برای تنظیم سیستم عصبی و کمک به ترک شما استفاده خواهند کرد.
مشاوران ترک سیگار ما آموزش های تخصصی دیده اند و در کمک به افراد برای ترک سیگار تجربه دارند. مشاور ترک سیگار، از مهارت های خود برای حمایت و ایجاد انگیزه در کنار دانش خود در مورد داروهای ترک سیگار استفاده می کند تا شانس موفقیت شما در ترک سیگار را افزایش دهد.

درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.