روز جهانی آگاهی از قابلیت دسترسی (GAAD) یک روز آگاهی با محوریت دسترسی و گنجاندن دیجیتال برای بیش از یک میلیارد نفر با معلولیت و اختلالات است.
در سال 2018، علاوه بر تعدادی از رویدادهای مجازی که نشانگر GAAD بود، حداقل این رویدادها برای نوزده کشور در شش قاره برای عموم آزاد بود.
براساس وب سایت روز جهانی آگاهی از قابلیت دسترسی، “هدف GAAD این است که همه افراد و افراد دارای ناتوانی های مختلف حق گفتگو، تفکر و یادگیری با دسترسی به دیجیتال (وب، نرم افزار، موبایل و غیره) را دارند.” رویدادهای روز اطلاع رسانی قابلیت در دسترس بودن گاهی اوقات نشان می دهد که افراد دارای معلولیت از وب و محصولات دیجیتال با استفاده از فناوریهای کمکی استفاده می کنند، یا به افراد در ایجاد محصولات فناوری کمک می کنند تا با در نظر گرفتن نیازهای افراد معلول دنیای دیجیتال را طراحی کنند.
روز جهانی آگاهی از قابلیت دسترسی در ماه مه 2012 راه اندازی شد. این الهام گرفته از یک پست وبلاگ توسط یک توسعه دهنده وب در لس آنجلس، به نام Devon بود.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
wikipedia.org

درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).